Automatiske fôringsanlegg

Introduksjon

Hver melkeprodusent ønsker å mate dyrene sine bedre og mer effektivt. Mange forskningsresultater støtter at hyppigere fôring fører til høyere fôropptak og høyere produksjon. På toppen av at det forbedrer kuas helse, tilstand og levetid. Dette er en fin og nyttig teori, men vanligvis er arbeidsmengden er den begrensende faktor for å gjennomføre det. Med Triomatic automatisk fôringssystem kan dette ønsket gå i oppfyllelse uten å måtte ofre noe mer av din dyrebare tid. Dette automatiske fôringssystemet forbedrer også melkefrekvensen i melkeroboten fordi ferskt fôr har en positiv innflytelse på kutrafikk.

Beskrivelse

Triomatic T10
Triomatic T10 er en frittstående fôringsrobot. Roboten kan styre alt fra matebord, rundballekuttere, fullfôrblandere eller andre lagringsenheter og kan implementeres i eksisterende systemer. Triomatic T10 fôringsrobot har to vertikale blandeskruer, en tverrtransportør som kan slippe ut på både venstre og høyre, og et volum på 3 m3. T10 kan brukes som en distribusjonsrobot i kombinasjon med en stasjonær blander, fôrkjøkken eller matebord for å danne et fullstendig automatisk fôringssystem. T10 har også en forskyver montert under blandekaret som skyver fôrrester inn mot kyrne når den passerer.T10 henger i skinne i taket og får strøm via strømskinner.

Triomatic T15
Denne automatiske fôringsroboten kjører på fire hjul. To av hjulene har differensialstyring slik at roboten manøvrerer lett på fôrbrettet. Roboten har et blandekar med 3m³ kapasitet, to vertikale skruer og en tverrtransportør som mater både til begge sider. Programmering og drift er kontrollert av en 15" touchskjerm. Strømforsyningen foregår via en strømskinne. På forespørsel kan transportbåndet forlenges. I tillegg er en fôrskyver plassert under fôringsroboten slik at fôr som ligger igjen på fôrbrettet blir skjøvet inn mot kyrne. Med dette systemet er det mulig å mate i flere fjøs på gården. T10 fôringsrobot i kombinasjon med en stasjonær fullfôrblander, fôrkjøkken eller matebord kan brukes som et komplett automatisert fôringssystem.

Triomatic T20
Triomatic T20 er et automatisk fôringssystem med en stasjonær mikser og en (T10 eller T15) fôringsrobot. Roboten styrer den stasjonære blanderen. Triomatic T20 er ideelt for gårdbrukere som ønsker å mate en grunnleggende rasjon, pluss diverse tilsatte komponenter der det er nødvendig for hver fôringsgruppe.

Triomatic T30
Triomatic T30 er en fôringsrobot kombinert med en eller flere matebord. Antallet matebord er avhengig av antallet av fôkomponenter som ønskes brukt. Fôringsroboten henter selv komponenter fra hvert separate matebord. Matebordene har en plan horisontal innmating med god bredde slik at det er lett fylle de fra en traktor med frontlaster eller minilaster.

Triomatic T40
Den mest kjente og avanserte automatiske fôringssystem som tilbys av Trioliet er Triomatic T40. Systemet har et eller flere matebord for lagring av grovfôr i form av siloblokker eller rundballer. Antallet matebord er avhengig av antall fôrkomponenter. På grunn av det avanserte kuttesystemet kan gårdbrukeren sette sammen rasjonene svært nøyaktig og ulike fôrrasjoner kan tildeles ulike grupper i fjøset. Et tverrbånd fører fôret opp i en fôringsrobot (T10 eller T15) som tar fôret videre ut på fôrbrettet.

Be om tilbud på Automatisk fôringsanlegg

A-K maskiner
Dyrskuvegen 10
Postboks 128
2041 Kløfta
epost: firmapost@a-k.no