Balleredskap

Introduksjon

Hvordan håndterer du baller? I vårt brede utvalg finner du garantert de balleredskap som passer din virksomhet og dine arbeidsmåter. Kjennetegn for hele sortimentet er gjennomtenkte konstruksjoner og detaljer som sikkerstiller maksimal produktivitet og driftssikkerhet.

Beskrivelse

Flexibal
Flexibal er et sterkt og veldig allsidig redskap. De 125 mm tykke og roterende griprørene er montert på to kraftige stengrepspinner. Griprørene er hydrauliskt stillbare i sideleddet. Når ballen håndteres ruller griprørene skånsomt inn under ballen. Rørenes sjenerøse lengde og diameter fordeler trykket jevnt over ballen. Når halm eller høyballer skal transporteres kan griprørene raskt og enkelt avmonteres. Med rørene avmonterte kan Flexibal også anvendes for pallehåndtering (maks. 1000 kg). Som tillegg kan Flexibal utrustes med regulerbart ballestøtte som monteres på redskapets rygg. Det gir mulighet å håndtere større baller samt å stable baller på høykant.

Av sikkerhetsgrunner anbefales ballestøtte spesielt om lasteren savner parallellføring eller for traktorer som savner hytte.

Flexigrip™
Skånsom og effektiv håndtering av både liggende og stående baller.

Om man lar ballene stå oppå hverandre minsker risikoen for at luft og fuktighet trenger inn i ballene. Griparmene er laget med kraftige vridepunkter med utbyttbare foringer. Høyre eller venstre arm kan låses, men man har igjen en viss bevegelse som gjør det mulig å stable ballene tett uten at balleplasten blir skadet. Dessuten er griparmene utformet så det er lett å rygge ut fra ballen, noe som er en fordel når ballene skal stables tett.

Til og med den unike bøyde og avrundede formen og de 90 mm tykke rørene bidrar i høy grad til den skånsomme håndteringen av både liggende og stående baller. Notere spesielt de lange og krokete rørene, bøyde i ett stykke og uten skarpe kanter og sveisefuger. Den øvre rørforlengningen er en Ålø-spesialitet som gir vesentlig bedre støtte når ballene håndteres liggende.

Quadrogrip™
Quadrogrip er markedets beste redskap for håndtering av stor- og rundballer pakket i plast.

Griparmene sitter på 350 mm brede og stabile glideplater som beveger seg med hovedarmen. Ved stabling kan man låse høyre eller venstre arm, som letter arbeidet.

Glideskinnene er utbyttbare og produsert i høykvalitativ polyeten, som ikke krever smøring. Dessuten er glideflatene loddrette så at smuss ikke setter seg fast. Det gir mindre friksjon, smidige armbevegelser, minimalt slitasje og lang livstid.

Silosplit®
Å dele baller har til nå vært hardt arbeid eller store kostnader. Har du en laster med dobbeltvirkende løftesylindere kan du takket være Silosplitt løse problemet.

Silosplitt kan både transportere og dele baller. Når du har lagt ballen der den skal deles, legger du kniven på ballen og presser nedover. Både halm og siloballer faller i 2 deler, enkelt og smidig uten komplisert hydraulikk. Siden er det enkelt å håndtere materialet. Som skydd for den skarpe knivseggen leveres Silosplitt med et lett håndterlig knivskydd.

Storballegrep-Safety
Storballegrepets oppfellbare bunnbjelke er en verdifull sikkerhetsdetalj. For det første kan tinnene låses i loddrett posisjon, slik at sikkerheten økes ved kjøring, spesielt på allmenn vei. For det andre får du en mer effektiv og sikker håndtering. Ved plassering av ballen skyves denne på plass av hovedrammen. Skjer dette i full høyde, skyves den øverste ballen på plass med hjelp av overdelen av redskapet uten at de lange tinnene presses ned i ballen. Dermed er det ingen risiko for at ballen faller tilbake når man rygger ut.

Storballegrepet kan leveres med to ulike bunnbjelker. Den brede på 190 cm passer bra til lange storballer. Bunnbjelken på 140 cm leveres med to tinner som standard, men antallet kan økes til totalt 5 tinner. Som ekstra utstyr kan Storballegrepet leveres med ryggforhøyning (for håndtering av flere baller) eller med sekkeløft (for håndtering av storsekker. Maks. last på sekkeløftstilbehøret er 750-1250 kg avhengig av høydeposisjon).

Storballegrep - standard
Storballegrepet er et enkelt og robust redskap for både runde og firkantede baller. Tinnene i bunnbjelken kan monteres med en innbyrdes avstand på 80 respektive 130 cm. Som tilleggsutstyr kan grepet leveres med en U-formet ryggforhøyning som hjelper til å støtte den øverste ballen. Ryggforhøyningen er en sikkerhetsdetalj som anbefales spesielt om lasteren mangler parallellføring eller om traktoren mangler hytte.

Topgrip
Det nye Topgrip er en unik måte for håndtering av runde eller firkantede baller. Armen strekker seg over ballen, klemmer ballen mot bakrammen og trekker ballen bort fra stabelen.

Dette er en unik funksjon som er perfekt for kunder som håndterer innpakkede firkantede eller runde baller som er stablet tett sammen på nytt. Armen omslutter baksiden av ballen med vekten av armen istedet for hydraulisk kraft. Dette forhindrer skade på baksiden av ballen. Armen er avrundet uten sveising for å redusere eventuelle skarpe deler som kan rive opp plasten.

Unigrip™
Unigrip har en velprøvd design og lav nettovekt. Den utfører de samme oppgaver som Flexigrip. Valget mellom disse redskapene avhenger av den enkeltes arbeidsrutiner. Unigrip passer også godt til mindre firkantballer (80x80 - 130-160 cm). Griparmene fordeler trykket jevnt over en stor flate og det gir en skånsom håndtering av ballene.

Unigrip har en stor rørdiameter uten skarpe kanter slik at balleplasten ikke blir skadet.

 

Be om tilbud på Balleredskap

A-K maskiner
Dyrskuvegen 10
Postboks 128
2041 Kløfta
epost: firmapost@a-k.no