Igland skogshengere

Beskrivelse

Swingtrac SWINGTRAC-SYSTEMET fra IGLAND er et unikt sammensatt produkt som gjør det enklere å komme seg frem i vanskelige terreng der tømmerstokker og stein kan være en hindring for en tømmertilhenger. Swingtracsystemet gjør det mulig å krype fram i terrenget med en kraftig skyve-effekt (3-4t), hentes ved å låse bakhjulene på hengeren kombinert med den hydrauliske styringen på boggien. Dette gjør det lett å styre unna hindre og manøvrere i vanskelige partier i terrenget, eller følge i traktorens spor. Svingteknikken kan også brukes til å presse hjulene over hindringer.

LANG AVSTAND FRA BOGGI-SENTER TIL VERNEGRIND gir maksimal overføring av vekt til traktor. Dette øker fremkommeligheten. Den lange avstanden kan tillates på grunn av tilhengerens unike svingsystem.
SWINGTRAC GJØR DET MULIG Å «KRABBE» seg fram med en kraftig skyve-effekt i brattbakkene (3-4 t). Virkningen blir at tømmertilhengeren skyves fram av egen kraft. Denne effekten oppnås ved å kombinere palbrems og hydraulisk sving.
TYNGDEPUNKTET FORSKYVES IKKE med sving i boggien og man unngår veltefare ved sving-operasjon i sidehellinger.
SUVEREN MANØVRERING ved bruk av Boggiens smidige svingteknikk. Ideel ved snuing og rygging i tynnings-bestand eller på trange traktorsleper.
SKIVEBREMS for å oppnå god bremse-effekt, driftssikkerhet og enkelt vedlikehold. Bremsene er plassert på det bakre hjulpar for å gi bedre stabilitet og sikkerhet ved bremsing i hellende terreng.
HYDRAULISK LAVETT STØTTEBEN gir stabil og bred støtte under kranarbeidet. Bena kan om nødvendig presses under bakkenivå, og har en sklisikker fot som gir krana solid støtte i alle retninger og for alle operasjoner. I oppløftet tilstand gir støttelabbene utmerket bakkeklaring og hindrer sikten minimalt. Kranene kan også monteres på traktorens 3-punkt oppheng.
SWINGTRAC LEVERES STANDARD PÅ 450, 480, 490 OG FÅS SOM TILLEGSUTSTYR PÅ 380.
 
IGLAND 300
IGLAND 300 er en 8 tonns tømmerhenger og leveres komplett utstyrt. Tømmertilhengeren leveres med kran, rotator og tømmerklo. Boggi med 11,5/80 x 15,3 10 lag dekk. 2 stakesett, kran er på 3-punktstativ med hydrauliske lavett støttebein og kan overføres rett på traktor, hvis ønskelig. Flyttbar boggi leveres ferdig montert. IGLAND 300 tømmertilhenger har 7 tonn nyttelast og leveres standard med sving i draget. IGLAND 300 tømmertilhenger er IGLANDs minste og kan leveres uten kran hvis ønskelig. IGLAND 300 er en henger for den som skal frakte mindre volum av tømmer fra skogen til velteplass.
 
IGLAND 380 - Bestselger
IGLAND 380 er en 9 tonns tømmerhenger og leveres komplett utstyrt. Tømmertilhengeren leveres med kran, rotator og ny og forbedret tømmerklo.
Hengeren er utstyrt med 400/60 - 15,5/14 lag dekk. 2 stakesett, kran er på 3-punktstativ med hydrauliske lavett støttebein og sving i boggi. Dette er en henger som passer til de aller fleste arbeidsoppgaver i skogen.


IGLAND 380 tømmertilhenger
har 7,5 tonn nyttelast. Sving i boggi gir meget god svingradius for de som har trange arbeidsforhold. Kombinert med Swingtracsystemet fra IGLAND blir dette en meget håndterbar arbeidshest å jobbe med under krevende forhold. Swingtracsystemet kan leveres på IGLAND 380 som ekstrautstyr.
 
IGLAND 450
IGLAND 450 er en 10 tonns tømmerhenger og leveres komplett utstyrt. Tømmertilhengeren leveres med kran, rotator og tømmerklo. Hengeren er utstyrt med 400/60 - 15,5/14 lag dekk, 2 stakesett, kran er på 3-punktstativ med hydrauliske lavett støtteben og sving i boggi. Swingtracsystemet er standard på denne hengeren. IGLAND 450 tømmerhenger har 8,5 tonn nyttelast.
 
IGLAND 480
IGLAND 480 er en 11 tonns tømmerhenger og leveres komplett utstyrt. Tømmertilhengeren leveres med kran, rotator og tømmerklo. Hengeren er utstyrt med 400/60 - 15,5/14 lag dekk, 2 stakesett, kran er på 3-punktstativ med hydrauliske lavett støtteben, sving i boggi og skivebrems på 2 hjul. IGLAND 480 tømmerhenger har 9,5 tonn nyttelast. Hengeren leveres også med justerbare parkeringsben og svingindikator. Leveres ferdig montert med gjennomgående ledningsopplegg for baklys.
 
IGLAND 490
IGLAND 490 er en kraftig 12 tonns tømmerhenger og leveres komplett utstyrt. Tømmertilhengeren leveres med kran, rotator og tømmerklo. Hengeren er utstyrt med “500” Hjul med forsterket felg, dim. 19/45-17, 2 stakesett, kran er på 3-punktstativ med hydrauliske lavett støtteben, sving i boggi og skivebrems på 2 hjul. IGLAND 490 tømmerhenger har 10,5 tonn nyttelast. Hengeren leveres også med justerbare parkeringsben og svingindikator. Leveres ferdig montert med gjennomgående ledningsopplegg for baklys.
 

Be om tilbud på Tømmerhengere

A-K maskiner
Dyrskuvegen 10
Postboks 128
2041 Kløfta
epost: firmapost@a-k.no